Voorzitter

Ik ben Widia de Jong-Baldewsing, een in 1969 geboren en getogen West-Friese Hindoestaanse Enkhuizer. Getrouwd met Johan de Jong en woonachtig op Violenstraat 17.

Op dit moment ben ik dj, voorzitter van Stg. Entertainment & Cultuur West-Friesland (StecWF) en evenementen organisator. Dit voer ik samen met ongeveer 100 vrijwilligers, waarvan er ongeveer 30 door het jaar heen actief zijn. Sedert 21 augustus 2018 ben ik tevens gekozen als voorzitter van Vereniging Bloemenbuurt Enkhuizen (BCBBE), sinds 7 januari 2020 Huurdersstichting Bloemenbuurt Enkhuizen(HSSBE). (Verkozen uit 9 commissieleden van de voormalige Bewonersvereniging.)

Van achtergrond ben ik sociaal Juridisch dienstverlener en heb daardoor een redelijke affiniteit met wetten en regels uitzoeken. Ik ben gepassioneerd als het om een zaak gaat wat onrechtvaardig is en zoek dan met passie alles uit, in zover het in mijn kunnen is.

Ik heb deze opleiding dan ook gevolgd om een oude werkgever aan te kunnen pakken. Dat is mij na 6 jaar procederen, met verdubbeling van mijn eis gelukt.

Het is gebleken dat er huurders zijn die blij zijn met de plannen de wijkvernieuwing betreft eventuele sloop, maar ook dat er vele huurders zijn die het er niet eens mee zijn. De huurders zijn verder ook niet vanaf de werkelijke begin bij de plannen van de wijkvernieuwing betrokken en zo zijn er meer misstanden naar voren gekomen.

Ook omtrent de infra,- , Flora & Fauna, de grondvervuiling en renovatieplannen, het Sociale Statuut waarin de rechten van de huurders en definitiebepalingen behoren te staan en zo meer, zijn er nog vele vragen.

Met de stichting HSBBE voer ook ik dan ook het motto “Een huis kan niet gebouwd worden, zonder een goede fundering”.

Ik zet mij er voor in dat, of er wel of niet gesloopt of gerenoveerd wordt, wat er ook gebeurd, het wel volgens de wettelijke richtlijnen gaat, fair, transparant en redelijk en minimaal dat onze huurdersbelangen geborgd zijn.

Voor mij behoort een huurdersorganisatie verder onafhankelijk te zijn, uitsluitend loyaal aan de huurders/bewoners te zijn en niet aan derde partijen.

Voor mij voldoende redenen om mij voor 100% in te zetten om de belangen van de huurders van de Bloemenbuurt te behartigen en zo nodig actie te ondernemen.

Met ons team zie ik er dan ook naar uit om de aankomende uitdagingen aan te gaan.

===================================================================

Mijn sterke kanten zijn het uitzoeken van wetten en regels en het opstellen van zakelijke brieven. Door mijn activiteiten ben ik vrij bekend in de regio en daardoor heb ik een groot netwerk aan mensen die ik kan bereiken.

Ik ben verder gepassioneerd en hou van humor, dansen, muziek en een geintje, maar ben ook zakelijk en kan daardoor bij onrechtvaardigheden en onredelijkheid soms een beetje fel of hard overkomen, doch ga er wel voor.

Voor mij geldt, “soms een beetje pittig, klein hartje, altijd nadenkend en zelf reflectief”. Ik weet wat ik wil en niet wil, maar ben met een gedegen onderbouwing en feiten, zeker te overtuigen.

www.hsbbe.nl

Vind je dat wij goed werk doen? Steun ons dan met een vrijwillige bijdrage!