februari 2, 2023

Ad Hoc-1

Het zal je misschien wel opgevallen zijn dat de “leegstandswet woningen” in de Bloemenbuurt tegenwoordig via Ad Hoc worden verhuurd.

Dit was niet wat WelWonen had toegezegd. WelWonen zou alles in eigen beheer houden.

Wij krijgen dan ook van diverse huurders vragen waarom dit zo is. Wij weten dit niet en zullen WelWonen om uitleg vragen.

In ieder geval willen wij je nog dit advies van de Woonbond meegeven;

Wat als de verhuurder na de tijdelijke huurperiode een antikraakcontract aanbiedt?

Het komt regelmatig voor dat sloop, verkoop of renovatie wordt uitgesteld, terwijl het pand nog bewoond wordt door een tijdelijke huurder.  Verhuurders die willen voorkomen dat de tijdelijke huurovereenkomsten overgaan in reguliere huurcontracten met huurbescherming bieden hun huurders dan vaak bruikleen- of antikraakcontracten aan. Of zij dringen erop aan dat de huurder overstapt op een antikraakcontract bij een antikraakbureau. Overkomt je dit als huurder, ga hier dan niet zomaar op in. Win advies in bij de Woonbond over uw rechtspositie. U bent dan namelijk geen huurder (meer) en uw rechtspositie is daardoor (nog verder) verzwakt. Bedenk wel dat u feitelijk (wel) huurder bent (of blijft) als de huurbetaling voortduurt. Van antikraak en bruikleen is namelijk alleen sprake als er niet (meer) wordt betaald voor het gebruik van de woonruimte.

Bron en gehele artikel: Woonbond