februari 2, 2023

De Dagvaarding 1

Op 18 maart 2020 gaat, na enige uitstellingen, eindelijk de rolzitting van start bij de rechtbank in Alkmaar. Daar zal worden bekeken of onze zaak behandeld gaat worden door de rechter. Wij, onze advocaat en de Woonbond denken dat dit wel goed komt en beiden hebben aan ons bevestigd dat wij een sterke zaak hebben. Mede omdat wij onze stellingen met bewijsstukken kunnen onderbouwen.

Hierna zal het nog wel enige maanden duren voordat de tweede zitting zal plaatsvinden.  Dan mogen wij nog mondeling een en ander toelichten. (Althans dat is afhankelijk van de corona crisis)

Zoals je wellicht weet hebben wij op 15 november 2019 een dagvaarding aan de broek gekregen van Stg. Woondiensten oftewel WelWonen Enkhuizen. dit, terwijl wij al begonnen waren met de eerste kaderafspraken. Wij hebben daarin een tegeneis gedaan, waaruit hopelijk duidelijkheid geschept gaat worden betreft ons twistpunt betreft o.a. de borging van de Huurdersbelangen.

Wij zijn erachter gekomen dat deze voor ons, en de toekomstige huurders, niet goed geborgd zijn en staan o.a. niet achter de wijze waarop de wijkvernieuwingsplannen tot stand zijn gekomen.

Zaak is wel, en oproep hierbij aan Wethouder Struijlaart, Burgemeester & de andere Wethouders en de Raadsleden, is dan ook dat de Gemeente Enkhuizen de uitspraak van deze rechtszaak afwacht, voor enige besluiten te nemen die de wijkvernieuwing van de Bloemenbuurt betreft.

Ook al duurt dit een aantal maanden langer dan verwacht, dit is het minste wat de Gemeente Enkhuizen kan doen als zij wil laten zien dat de borging van de huurdersbelangen wél door haar serieus genomen wordt en de belangen van de huurders en de bewoners voorop staan.

Deze procedure om de huurdersbelangen te borgen, kost overigens veel centjes en de kosten worden nog niet door WelWonen vergoed. Wij willen je dan ook hierbij om een vrijwillige bijdrage vragen, als je deze nog niet gegeven hebt. Enige medehuurders en sympathisanten zijn je al voorgegaan en hebben €325 gedoneerd, waarvoor onze grote dank! Helaas volstaat dit niet alle facturen, dus hierbij de link van onze  GEEF (donatie) actie  of https://www.geef.nl/nl/actie/steun-huurdersstichting-bloemenbuurt/donateurs

Hierbij verder nog een vraag, uitsluitend aan de huurders van de Bloemenbuurt Enkhuizen en van de sociale woningen van WelWonen Enkhuizen. Wij zouden het fijn vinden als je deze even beantwoord.:

Vind u het goed dat er vanaf 2016 tot op heden en zonder uw medeweten door WDE/Welwonen geëxperimenteerd wordt, met uw huurdersrechten?

Graag uw mening